< !--End Facebook Pixel Code-- >
 
 

Hjelme

Outlet Anbefaler

Shruumz Flag Your logo

Shruumz Flag Your logo

Design dine egne Flag fra Shruumz. Du kan få dem lige som du vil have dem, i både design...

kr. 200,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black. Super blødt materiale med elastisk effekt. Det sædv...

kr. 199,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt. UA RUSH ™ er det udstyr, du bruger, når det betyder mest...

kr. 299,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD. Medium tæthed i vævningen, men børstet og bl...

kr. 449,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1365409 Challanger Midlayer 1/2 Zip

UA 1365409 Challanger Midlayer 1/2 Zip

UA 1365409 Challanger Midlayer 1/2 Zip. Glat trikotstrikket ydre med børstet inderside for bl...

kr. 399,00

 
Se alle

Hjelmen er klart det vigtigste stykke udstyr for en football-spiller. Hvis der ikke fandtes hjelme, ville spillet være komplet anderledes – mildere og mindre intenst. Hjelmen tillader den hårde kontakt som definerer amerikansk fodbold – og er blevet et symbol på selve sporten.

 

I starten af 1900-tallet var hjelmene lavet af polstret læder og man havde ikke nogen form for ansigtsbeskyttelse. Dette begyndte at ændre sig i 1950erne, da de første plastik-hjelme blev introduceret. For at forhindre brækkede næser og tænder, blev en metalstang foran ansigtet tilføjet, den har med tiden udviklet sig til de facemasks, vi kender i dag.

Selve hjelmen har også ændret sig løbende. Der er kommet indvendige luftpuder til og hageremme der fastgøres fire steder, for at sikre hjelmens placering. De nyeste modeller på markedet tilbyder meget avancerede støddæmpende teknikker, som i betydelig grad reducerer risikoen for skader eller hjernerystelser.

 

Når man vælger en, hjelm bør man huske på, at man investerer i beskyttelsen af kroppens mest dyrebare kropsdel – hjernen. Derfor bør man vælge med omhu, og sørge for at man får den korrekte størrelse, med en facemask der passer til ens position på banen.

 

Hjelm typer

Moderne hjelme findes med en række forskellige modeller, med forskellige polstringer. Det er vigtigt at kende lidt til de forskellige dele, før man køber.

 

Ungdoms hjelme

Typisk er ungdomshjelme lavet af en anden type plastik end senior hjelme. F.eks. ABS som er meget holdbart, men billigere end de allerkraftigste plasttyper som brugers til senior hjelme.

 

Senior

Senior hjelme laves generelt af Polycarbonate Shell, et meget holdbart materiale.

 

Luft Systemer

Top modellerne indenfor football hjelme, har indvendige luftpude-systemer. De er designet så puden hurtigt vender tilbage til sin oprindelige form efter en kollision. Luftpuder modstår gentagende slag meget bedre end skumpuder. Derudover er de gerne mere komfortable, og giver en bedre pasform, fordi puderne kan pumpes op, så hjelmen tilpasser sig den enkelte spillers hovedform.

 

Polstring

Hjelme indeholder gerne en polstring der består af skumpuder. De beskytter hovedet, panden og kæben, og følger med hjelmen når du køber den. Man kan skifte skumpuderne , der fås i forskellige størrelser, ud, så hjelmen passer en bedst muligt.

 

Yderligere beskyttelse

Man kan vælge, at tilføje et plastik visir der beskytter øjnene til sin hjelm. En anden mulighed er en hagerem med plastik beskyttelse til hagen. En sådan rem vil også være mere behagelig og sikre at hjelmen ikke rykker sig ved kontakt.

 

 

At finde din Hjelm-størrelse

Få en ven til at hjælpe dig med at måle dit hoveds omkreds. Placer målebåndet en tomme(2 1/2cm) over øjenbrynene, og mål. Omkredsen vil svare til størrelsen på de tilgængelige hjelme.

 

Forsiden af hjelmen bør sidde de 2 ½ cm over øjenbrynet. Dette er det punkt hver hovedet har den største masse. Når du så presser nedad på toppen af hjelmen, bør man mærke presset på toppen af hovedet og ikke på pandebrynet.

 

Hageremmen bør være indstillet så hagen er præcist i midten, og der bør ikke være nogen af stropperne, der er løse.

 

Husk at forskellige hjelm modeller giver forskellige pasformer, og føles forskellige. Hvis det er muligt så afprøv de forskellige muligheder hos din klub, eller ring eller skriv til Outlet.

 

NOCSAE

NOCSAE står for National Operating Committee on Standards for Athletic Equipment. Det er en frivillig organisation som har udviklet en række standarder for sports udstyr. Enhver hjelm der bærer NOCSAE mærket, har mødt de gældende sikkerheds standarder.